2015. január 10., szombat

Nógrádi György - Nem tudunk több százmillió afrikait befogadni. Európa megtelt.

Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértő szerint az integrációs törekvéseiket illetően jelentős különbség mutatkozik meg az első generációs bevándorlók és az újabb hullámokban érkezők között, melynek következtében várhatóan nőni fog a terrorfenyegetettség Nyugat-Európában. InfoRádió interjúja.

(...) A kül- és biztonságpolitikai szakértő jelezte, hogy az első generációs bevándorlókkal szemben az újabb hullámokban érkezőknek már nincsenek asszimilációs törekvései. "Ők ma török vagy arab környezetben élnek. A mai csoportok nem nagyon tudnak integrálódni. A gyökereket keresik" - mutatott rá.

Nógrádi György arról is beszélt, hogy megváltoznak a terrorizmus módszerei. Egyre inkább a terepet jól ismerő, egyéni, illetve kiscsoportos támadások tömege várható Európában. Úgy vélte, a párizsi vérengzés után mindenképpen nő a terrorfenyegetettség a kontinensen, elsősorban Nyugat-Európában.

"Tegyük fel, Ön vagy én egy terrorcsoport vezetője. Hol akarok robbantani? Ahol nagyot szól. Kit kell megölnöm? Ha megölök egy katonát a háborúban, senkit nem érdekel. Ezért egy ismert politikust, egy újságírót kell megölnöm. Itt hatalomról, bevételről van szó, az Iszlám Állam a keresztény nőket vagy megerőszakolja, vagy eladja, tehát minden üzlet. Az Iszlám Állam a területén lévő kőolajbázisokat felhasználja és az olajat a világpiaci ár töredékéért eladja az ellenségeinek. Az ellenség pedig megveszi, mert óriási üzlet, hogy a kőolajat a világpiaci ár 10-20 százalékáért kapja meg" - fejtegette.

"Rengeteg ember kész arra, hogy Európába jöjjön, vagy aki itt él, hajlandó arra, hogy terrorcselekményt hajtson végre, mert a vágyai és a realitások ütköznek. Ezek a bevándorolók a társadalom legalsó szintjén vannak és a felemelkedésükre az esély minimális" - mutatott rá Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő szerint Európa semmiképpen nem fogadhat a mostanihoz
hasonló ütemben bevándorlókat.

"Egyszerűen nevetséges, hogy úgy jönnek ide migránsok, hogy nincs rájuk szükség. Úgy jönnek ide, hogy a hajó személyzete elmenekül és a hajó sodródik, mi meg megmentjük őket, ami természetes. De senkinek nem jut eszébe, hogy ezeket a migránsokat visszavigye oda, ahonnan jöttek. Ha polgárháborúból jöttek, az más dolog, de jelentős részük az éhség elől érkezik Afrikából. Nem lehet megoldani a menekültkérdéssel az afrikai éhséget. Ha egy humanitárius szervezet ezt meghallja, nyilván azt mondja, hogy szörnyű, amit mondok. Igen, szörnyű, de ez a realitás. Nem tudunk több százmillió éhező afrikait befogadni. Európa megtelt. Az a politikus, aki ezt nem veszi figyelembe, legközelebb veszíteni fog, és erősödni fognak azok az erők, amelyek ilyen alapon kezdenek politizálni, vagy folytatják a politikájukat" - mondta Nógrádi György.

InfoRádió

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése