2014. december 9., kedd

Szentföld - Izraeli repülők bombáztak Szíriában

A polgárháború kitörése óta Izrael számos légicsapást hajtott végre Szíriában. A mostani támadást Izrael nem erősítette meg, a szíriai vezetés azonban agresszióval és a szélsőséges csoportok támogatásával vádolja a zsidó államot.

A szíriai hadsereg azzal vádolja Izraelt, hogy két légitámadást hajtott végre Szíriában Damaszkusz közelében, amelyek egyike a nemzetközi repülőteret, míg a másik egy közeli települést célzott, adta hírül a BBC.

"Délután az izraeli hadsereg két védett területet támadott meg Damaszkusz tartományban: a damaszkuszi nemzetközi repülőteret, illetve a Dimast", áll a szíriai hadsereg közleményében.

A szíriai vezetés az esetet közvetlen agressziónak minősítette, amellyel Izrael a rezsim elleni lázadókat kívánja támogatni. Izraeli oldalról nem erősítették meg a hírt, és úgy fogalmaztak, hogy nem kommentálnak "külföldi jelentéseket".

Ugyanakkor vasárnap a libanoni légtérben hosszú ideig láthatók voltak izraeli harci gépek, körülbelül harminc kilométerre Szíria azon területeitől, ahol a légicsapásokat végrehajtották.

A brit központú Szíriai Megfigyelőközpont az Emberi Jogokért (Syrian Observatory for Human Rights) elmondása szerint tíz robbanás volt hallható Dimas közelében, további nyolc légicsapásra került sor Damaszkusz külső területeinél, valamint egy raktárház is megsemmisült a damaszkuszi repülőtér közelében.

Izrael a polgárháború 2011-es kitörése óta számos légitámadást hajtott végre Szíriában. 

Kitekintő

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése